Ovet & ikkunat 050 552 2826, Rakennustarvike 0400 609 048 myynti@rovaniemenpuutuote.fi

Tarinamme

''Sole poka mikhän vaikka vähän onki kilsoja mittarissa'' VM -73

Höylään syöttö

Vaikka vähän pakkasta oliski niin kutterit rullaa mansikkana

Höylän kutterit

Höylän virtakytkimet

Sivukutterin teriä

Halkaisu vannesaha

25 vuotta palvellut kylillä nimen saanut ''keltainen hirviö''

Rovaniemen Puutuote Oy perustettiin vuonna 1997 nimellä Rovaniemen Höyläämö Oy, joka sijaitsi Rovaniemen Someroharjulla. Yrityksen päätoimi oli puutavaran jalostaminen höyläämisen ja sahauksen muodossa. Vuonna 2001 toimintaa laajennettiin Rovaniemen Teollisuuskylään ja yrityksen nimeksi vaihdettiin nykyinen Rovaniemen Puutuote Oy, jolloin tuotevalikoima laajentui rakennuslevyihin ja muuhun rakennustarviikkeeseen. Vuoteen 2008 asti Höyläämöllä terät huusi ympäri vuoden punasena hehkuen, kunnes koitti aika ettei oma höyläys ollut enää suurimmissa määrin kannattavaa ja höyläystoimintaa alettiin hiljalleen ajamaan alas.

Siirryttäessä 2010-luvulle yritys oli kovan kilpailutilanteen vuoksi hankalassa taloudellisessa ahdingossa ja elettiin niin sanottua ‘’tiukkaa aikaa’’, toimitusjohtajan sanoin. Jotain täytyi keksiä, jotta saa vielä leivän päälle muutakin kuin ylähuulen, koska kohta näytti siltä, ettei ole enään sitä leipääkään. Monien valvottujen öiden jälkeen vuonna 2012 yritys laajensi toimintansa Rovaniemen Lampelaan ovi- ja ikkunamyyntiin. Vuonna 1947 rakennettu rakennus, joka on jo itsessään nähtävyys, toimi yhä edelleen Lapin suurimpana ovi- ja ikkunavarastona.

Pärjäämisemme vaikeilla markkinoilla on rautaisen vuosikymmenien ammattitaidon sekä ympäripyöreiden päivien työn tulosta ja tätä tarinaa aijomme jatkaa vielä pitkään. To be cointinued…